Общи условия


Определения

 1. Търговецът означава „Две БГ“ ООД

  Сайта, Интернет магазина означава уебсайта на furlando.com

  Потребител, клиент означава всяко лице, което разглежда, регистрира се и пазарува от Сайта

  Всеки може да разглежда сайта и без да бъде регистриран като потребител

  ЗЗП означава Закон за защита на потребителите

  ЗЗЛД означава Закон за защита на личните данни


Стоки

Търговецът предлага за продажба на своите Клиенти дрехи и аксесоари – втора употреба. Всички предлагани артикули отговярят на изискванията на българското законодателство за търговия с дрехи втора употреба. Всички артикули биват грижливо оглеждани, описвани и фотографирани. Ако артикула има дефект, то той бива изрично посочван и по възможност фотографиран за да не подведем нашите Клиенти. Някой от артикулите са обозначени със знак „Нов етикет“ в сайта. Търговецът не гарантира, че така отличения артикул е нов нито автентичността на съответния производител. Въпреки грижата която полагаме за да предоставим на нашите клиенти информация за състав, състояние, забележими дефекти или следи от употреба, размер, марка, цвят и т.н. е възможно тя да не е изчерпателна. В такъв случай, Търговецът ще предостави исканата допълнителна информация на Клиента, доколкото такава му е известна. (Нашите контакти). При изчерпване на даден артикул то той е видим в Сайта за определеб период от време, но той не може да бъде повече поръчван от Клиента. Тези артикули са обозначени с надпис “продадено”
При някой снимки публикувани в Сайта е възможно да бъдат изобразени повече от един артикул. В тези случаи за продажба се предлага само артикула който е описан, а не цялата аранжировка.

 

 

 1. Цени

  Посочените цени са в български лева с включени всички дължими данъци и такси.

  Търговецът си запазва правото да променя цените на артикулите. Промяната на цените се обявява на Сайта, като за улеснение на Потребителя е посочена промяната в процент, а старата цена е задраскана. Възможно е цените да бъдат променяни повече от веднъж.

  Търговецът си запазва правото при изпълнение на поръчка на Клиент да начислява допълнителни отсъпки извън описаните в сайта.

  В цената на съответния артикул не е включена цената за доставка. 

  1. Търговецът си запазва правото да начислява по-ниска цена за доставка или да не начислява такава. Ако възникне необходимост от увеличение на цената на доставка, това ще бъде обявено от Търговеца на Сайта.

   Заплащанто на поръчките става с Наложен платеж съгласно условията на Спиди или Еконт. Клиента не дължи никакви други такси или комисионни, освен цената за съответните артикули и доставка.

 2. Доставка и поръчки

  Всички доставки се извършват от Куриерска фирма Спиди. Доставката се извършва до посочен от Клиента адрес, офис на Спиди   (офисите на Спиди) 

  Поръчките постъпили на Сайта или направени по телефона до 15 часа в работен ден се обработват и изпращат в същия ден. Спиди доставя пратките на следващ работен ден, освен за населените места които се обслужват по график  . Търговецът не носи отговорност за закъснения по вина на доставчика или при форсмажорни обстоятелства.

  При условие, че Клиентът не е посочил коректен адрес и/или телефон за връзка или ако на посоченият от него адрес не може да бъде открито лице, което да приеме пратката, Търговецът не се задължава да предприема други действия за осъществяване на доставката.

 3. Рекламации и връщане на стока.

  Съгласно чл. 50 и следващите от ЗЗП Клиентът има право да се откаже от покупката без да дължи обезщетение или неустойка в срок от 14 работни дни, считано от дата на получаване. ДВЕ БГ ООД удължава допълнително срокът на връщане общо на 30 календарни дни от датата на получаване на артикулите. В такъв случай Клиентът  трябва да уведоми Търговеца по мейл или телефон и да изпрати артикула (или артикулите) на посочения от Търговеца адрес в срок не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която Клиентът е съобщил на Търговеца за решението си да се откаже от покупката. Стоката се връща  по Куриер за сметка на клиента.  Търговецът се задължава да преведе сумата платена от Клиента за артикула (артикулите) в срок от 3 работни дни, считано от датата на получаване на стоката.

  В случай, че Клиентът установи, че е получил артикул, който не отговаря на поръчания от него, ако има разминаване в описанието на продукта с действителния такъв или има дефект, който не е изрично описан, Клиентът има право да върне продукта на Търговеца, след като го уведоми по мейл или телефон за констатираното несъответствие. В този случай Клиентът изпраща стоката по Куриер на Спиди на посочения от Търговеца адрес. Разходите за куриерска услуга в този случай са за сметка на Търговеца.

  При всички случай на връщане на стока, включително и неописани по-горе, Клиентът е длъжен да върне стоката в добър търговски вид, ведно с придружаващите я документи – стокова разписка, касов бон и др.

  Търговецът има право да предложи и други форми на компенсация на своите Клиенти при възникнали рекламации, като ваучери за намаление или отстъпки, безплатна доставка и др. В такива случай Клиента има правото да избере начина за разрешаване на рекламацията.

 4. Защита на личните данни и регистрация

  Регистрацията е доброволна, безплатна и не е задължителна за разглеждане на сайта на търговеца. Регистрацията не е обвързваща по никакъв начин с последваща покупка от страна на Клиента.

  Клиента има право да поиска закриване на регистрацията си, в този случай данните ще бъдат изтрити от системата на Търговеца. 

  Търговецът гарантира защитата на личните данни, които са му предоставени от Клиента. Личните данни ще бъдат използвани за осъществяване на дейността на Търговеца свързана с направените от Клиента поръчки и измерване на клиентската удовлетвореност, съгласно ЗЗЛД. Абонираните за информационния бюлетин на Търговеца имат правото и възможността да се отпишат по всяко време чрез линка за отписване.

  Събраните данни няма да бъдат предавани на трети лица под никаква форма, освен при случаите когато те са изискани от държавни органи по силата на закон или разпореждане от компетентен съд.

 5. Запазени права

  Сайта estestvena.com и цялото му съдържание като текст и снимки, са собственост на „Две БГ“ ООД. Всяко копиране и използване без изричното съгласие на Търговеца са забранени.

  Търговецът си запазва правото да променя текстове, снимки, дизайн, рекламни банери и други по Сайта по всяко време. 
  Този сайт е резултат от изключително прецизна работа. Въпреки това Търговецът не дава гаранция за точността и верността на предоставената информация. Търсенето на отговорност за понесени вреди, директно или косвено чрез ползването на този сайт се изключват. Пренасочването от този към други сайтове и предоставената от тях информация не е под отговорността на „Две БГ“ ООД

   

  Търговецът гарантира на своите клиенти, че изпълнявайки своята дейност ще търси винаги защита на техния интерес и ако възникнат спорове, те ще бъдат уреждани в дух на разбирателство и доверие.